2008. július 22., kedd

Frissen szerzett receptúra

Jaaa, vega vagyok:)
Fogékony minden újra.
Ezt a receptet most kaptam (sajna nem saját kútfő) de már háromszor kellett meggyártmányozni, annyira bejön a csapatnak.

2 doboz paradicsompüré (kicsiből vagy hát ugye 1 nagyból:))
1 dl olaj
2-3 gerezd fokhagyma
15-20 dkg füstölt sajt reszelve
3-4 evőkanál zabkorpa
só, bors, őrölt kömény, kicsi cukor, hogy a paradicsom savasságát enyhítse, és erőspista, ha szereted a csípőset.
Kis tűzön az 1 dl olajban a pürét a sajttal összekeverem. Addig tartom és kevergetem a tűzön, míg a sajt teljesen megolvad a pürében. Ekkor leveszem a tűzről, belekeverem a fokhagymát és a fűszereket. A korpát nem szabad elsokallni, mert akkor száraz lesz. Fakanállal jól összedolgozzuk, utána hűtőben lehűtjük. Piritóssal vagy akármilyen barna kenyérrel nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: