2008. július 28., hétfő

Zabpehelyfasírt másképp

Egy újabb zabpehelyfasírt, finom, bár kicsit hosszadalmasabb, mint az elődei....
Kipróbáltam ám, de fotóapparát sajna nem volt menetkész állapotban:( Pótlom.

Zab és rozspehely: 25-30 dkg
Barnarizs: 15 dkg
Vöröshagyma: 3 közepes fej
Petrezselyemzöld: 3 csomó (bőven)
Majoranna
Flekkenfűszerpor: (barna színű tubusos) 1 doboz
Tojás: 3-4 db
Zsemlemorzsa: kívánalom szerint
Olaj, őrölt bors, őrölt pirospaprika és kömény.

Megfőzöd a pelyheket és a rizst. A hagymát olajon (jó bőven) megpárolod. Ha meghűltek ezek az anyagok, jól összekevered a többi alkotórésszel. Ne sózd, mert a flekkenfűszerpor elég sós.
Zsemlemorzsát annyit adj hozzá, amennyit felvesz.

Utána a sütőben megsütöd (akár őzgerincformában is lehet, sütőpapírral bélelve)
Jó étvágyat.

1 megjegyzés:

galina írta...

Hej, ha tudnám miért moderálták ezt ki? Mindegy kitöröltem a képeket (ami egy őzgerincformáról, és egy zabpelyhes zacskóról szólt:-) ) aztán hajrá újra.