2009. január 13., kedd

Földlakók......:-(


Földlakókról kizárólag olyan földlakóknak, akik bátran szembenéznek magunkkal:-(

"A FÖLDLAKÓK (EARTHLINGS) egy nagyfilm hosszúságú dokumentumfilm az emberiség teljes állatoktól való függőségéről (kiskedvencként, valamint élelem, ruházat, szórakoztatás, és tudományos kutatás céljából), de bemutatja a totális tiszteletlenségünket is eme „nem-emberi segítők” iránt. Az Oscar-díjra jelölt Joaquin Phoenix (GLADIÁTOR) a film narrátora, zenéjét pedig a híres platinalemezes művész, Moby szerezte. Alaposan megvizsgálva a kisállatboltokat, kölyökneveldéket, állatmenhelyeket, állattartó telepeket, a bőr- és szőrmeipart, a sportot és szórakoztatást, és végül az orvosi és tudományos területet, a FÖLDLAKÓK rejtett kamerákat és korábban soha nem látott felvételeket használva számol be a világ olyan, nagy iparágainak napi gyakorlatáról, amelyek nyereségükhöz teljes mértékben az állatoktól függenek. Erőteljes, informatív, és elgondolkodtató, a FÖLDLAKÓK messze a valaha megalkotott legátfogóbb dokumentumfilm a természet, az állatok, és az ember gazdasági érdekeinek összefüggésérõl. Sok színvonalas állatjogi film van, de ez magasabbra teszi a lécet. A FÖLDLAKÓK szinte ordít, hogy nézd meg. Erősen ajánlott!"

2 megjegyzés:

Tigerlady írta...

Galina, de jó, hogy újra blogolsz!
Köszi a filmet. Az ilyen témájú filmek az egyik, ami miatt hálás vagyok az internetnek - no meg az embereknek, akik megosztják. Ez tipikusan az, ami főműsoridőben nem mehetne le sosem...

galina írta...

Hát igen....
Nem tudom Neked hogy sikerült, de én csak részletekben bírtam végignézni....elborzasztó szinte az egész... és nagyon kemény áttételes tapasztalat.