2009. október 19., hétfő

Finom kakaós kelt

Három újonnan kapott kedvenc receptem közül az egyik ez .... aztán majd hozom a többit is.



Tészta: 65 dkg liszt, 3 tojás fehérje, 1 tojás sárgája, 4 ek. étolaj, 3 dl tej, 6 dkg cukor, kevés só, 5 dkg élesztő. Jól kidolgozzuk, 6 cipóba elosztjuk, 30 percig kelesztjük.

Krém: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 cs. vaníliás cukor, 3-4 ek. kakaó. Ezeket jól kikeverjük..

A 6 cipót egyenként sütőlap méretűre kisodorjuk, a krémmel megkenjük, felcsavarjuk és összefonunk 3-3 szálat. A megmaradt tojás sárgával megkenjük és sütjük.

Eddig még mindig kirepedt, de ki bánja, mikor olyan finom :)

(A fotó az nlc-ről kölcsönzött, de éppen így néz ki.)

1 megjegyzés:

fülike írta...

Húúú, ez nagyon jól hangzik! Ki is fogom próbálni.
Éhes lettem:)))