2009. október 21., szerda

Vega pástétom

Magokban gazdag, könnyű és egy kis változatosságot hoz szendvicsre való ügyekben.

Zabpehely főzve (mondjuk 10 deka) majd turmixolva. Ugyanannyi darált mag (napraforgó, pirított szezámmag, tökmag, de akár vöröslencse) és hidegen sajtolt valamilyen olaj. (Napraforgó, vagy olíva) Izesíteni lehet citromlével, sóval, borssal, vegetával, majoránnával, curryvel (én ezt csak kíméletesen használom, mert nagyon erőteljes, de hát ízlés szerint mindenből) köménnyel, római köménnyel, korianderrel, meg amit bele tudtok még képzelni ebbe az ízvilágba. Összeturmix, és kész.

2 megjegyzés:

fülike írta...

Kenyérre való finomságokat, mint ez is, ha tudsz, írjál légy szi'! Kis családom egy részének -velem együtt- már tele van a lénye a felvágottakkal, gyakorlatilag már nem eszünk. De azért egy-egy szendvicset csak össze kell hozni néha. És a változatosság nem ártana.
Így amikor rám jön, tanulgatok, kísérletezek. Néha sikerül, néha nem:)))

galina írta...

Ok, vettem, igaz kicsit későn, amolyan brontosaurusos agykapacitás tempóban, de hozok majd még...