... vagy valami ilyesmi:)
Kolléganőmtől származó másik nagy kedvencünk. Egyszerű és nagyszerű. Célszerű mindjárt dupla adaggal sütni, mert nagyon fogy:)
Tészta:
30 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tejföl, csipet só. Ezeket jól összegyurmákolni, kinyújtani jó vékonyra, aztán meg kell kenni 10 dkg vajjal. (Húsevők zsírral, ha azt választják.) Szorosan feltekerni, és a hűtőbe vele 1 órára.
Közben káposztareszelés, sütés, ízesítés. A meghűlt tésztát három részre lehet vágni, sodorni, tölteni, tekerni, aztán darabolva mehet a sütőbe. Finom, omlós, réteges, olyan rétesfeelingje van.
(Lehet tölteni persze bármivel.)
Fotózásban mostanában le vagyok maradva, hirtelen azt sem tudom hol a kis Olympus....
1 megjegyzés:
Így olvasva csak nagyon finomnak tudom elképzelni. Van is itthon káposztám. Ha egy kis erőt találok magamban a hét végén, csinálok is.
Megjegyzés küldése