2008. december 1., hétfő

Nosztalgiázok....

"1988-ban ünnepelte a világ az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 40. évfordulóját. Az Amnesty International koncertsorozatot szervezett szeptember és október folyamán, öt világrész 19 városában világhírű zenészek részvételével. London és Párizs után Budapest volt a körút harmadik állomása, ahol fellépett Bruce Sprinsteen, Sting, Peter Gabriel, Tracy Chapman, Youssou N'Dour, valamint a magyar Hobo Blues Band és Bródy János. A Magyar ENSZ Társaság védnöksége alatt, a fővárosunkban szervezett, "Emberi Jogokat Most" koncertnek közel 90 ezer résztvevője volt a Népstadionban szeptember 6-án."
......... éééééééssss ééééééén OTT LEHETTEM!!!! Életem első és utsó nagy koncertje volt. Hihetetlen élmény volt, és azóta szeretem Bruce Springsteen-t, és nem érdekel, hogy amerikai, hanem csak amit hordoz és közvetít a személyiségével. Most kéne nekem egy csipetnyi abból az erőből és szenvedélyből, amit Ő akkor ott prezentált nekünk az éccaka kellős közepén!
Részlet a magyar honlapjáról, az emlegetett koncertről:
"A tény az, hogy Bruce olyan elementáris erővel, olyan rokonszenves és magával ragadó vitalitással zenélt és húzta magával a közönséget, amely messze meghaladta zenésztársait. Ő beszélt magyarul, Ő fonta be a cadillack ranch szövegébe "Budapestet", Ő volt az aki állandóan énekeltette a közönséget és Ő volt az, aki persze zárta/lezárta a show-t. Személyes véleményem, hogy Bruce zenei megnyilvánulásai olyan intenzív művészi hordozóerővel bírnak, mint egy Boeing 747-es, ott és akkor nemcsak az én véleményem, de 90 ezer ember együttes véleménye, érzése, felismerése és öröme volt."

És Tracy Chapman-t is ott fedeztem fel magamnak....


Tracy Chapman - Talkin' Bout A Revolution


Bruce Springsteen - Fire


Bruce Springsteen - Sad eyes


2 megjegyzés:

Gabah írta...

Galina, az erő és a szenvedély ott van mindannyiónkban! Benned is! Lehet, hogy most kicsit pihen, de ha felébred, meglátod, minden rendbejön!
Pusz.

Tigerlady írta...

EGyetértek Gabával! Benned van - ha szükséged van "előhívóra", hallgasd újra Te is a zenéket!
Köszönet a remek válogatásért.